Opći Uvjeti

Dobrodošli na korištenje internetske usluge koje pruža Mascus putem web stranice www.mascus.hr (u nastavku pod nazivom "Internet usluge"). Prilikom registracije u Internet usluge slažete se u skladu s uvjetima navedenima u nastavku. Stoga Vas molimo da pažljivo pregledate uvjete.

1. Opće informacije o internet usluzi

Internet usluga je Internetsko javno tržište za korisnike kako bi pronašli, kupili i prodali teška vozila i strojeve. Internet usluga predstavlja do datuma izbor rabljenih vozila i strojeva od vodećih proizvođača i trgovaca. Također, moguće je da privatni prodavači postavljaju oglase. Internet usluga okuplja kupce i prodavače.
Svrha Internet usluga je objaviti oglase rabljenih vozila i strojeva na internetu. Prodajni dogovor u vezi rabljenih automobil ili rabljenih strojeva ponuđenih na prodaju na Internet usluzi ("predmet") uvijek je sastavljen i sklopljen izravno između prodavatelja i kupca. Mascus nije ni na koji način uključen u transakcije ili kupoprodajne ugovore. Svi detalji o predmetu su dostavljeni od strane Prodavatelja. Mascus nije odgovoran za podatke prikazane u oglasu u Internet usluzi.
Svrha reklame objavljene u Internet usluga je isključivo obavijestiti. Iako Mascus želi da su prodavači koji koriste internet uslugu oprezni i djeluju u dobroj vjeri, Mascus ne može jamčiti da su podaci dobiveni od prodavača slobodni od pogrešaka. Prije kupnje Predmeta koji se oglašava za prodaju na internet usluzi, kupac je dužan provjeriti s prodavateljem sve podatke koji mogu utjecati na kupca prilikom odluke o kupnji. Kada kupujete rabljeni predmet putem Internet usluge, kupac bi trebao biti oprezan kao da kupuje sličnu stavku putem oglasa u novinama ili na neki drugi način.
Ako se odlučite sami koristi vozilo ili stroj, koristiti financiranja ili uslugu prijevoza ili bilo koji drugi proizvod na temelju podataka objavljenih u internet usluzi, Vaš ugovorni partner je prodavatelj proizvoda i ne Mascus.

2. Registriracija kao korisnik Internet usluge

Ako se želite registrirati kao korisnik na Mascus Internet usluzi, unesite tražene podatke korisnika i složite se u skladu s uvjetima i odredbama. Mascus pohranjuje podatke koje ste unijeli, što znači da ih ne morate ponovno upisati prilikom korištenja internetskih usluga sljedeći put. Svatko tko se registrira kao korisnik usluge treba biti minimalne dobi od 18 godina.
Prihvaćanjem uvjeta internet usluge, potvrđujete da su informacije koje ste priložili točne i slažete se bez odgode obavijestiti Mascus putem e-maila, ako ste promijenili vaše podatke. Mascus zadržava pravo odbiti registraciju bez davanja bilo kakvih razloga. Mascus može raskinuti svoja korisnička prava, ako su navedeni podaci nedovoljni ili netočni ili ako ste zaboravili javiti promjene. Mascus vam može zanijekati pravo na korištenje Internet usluga i otkazati svoj račun, ako postupite protivno uvjetima i odredbama. Mascus također ima na raspolaganju sredstva pravne zaštite koje zakon određuje.
Za korištenje Internet usluga, potrebno vam je korisničko ime i lozinka koja se mora čuvati na sigurnom od pristupa neovlaštenih osoba. Kao korisnik Internet usluge, morate odmah obavijestiti Mascus putem e-maila, ako je treća strana dobila pristup vašem korisničkom imenu ili lozinku. Dok poruka nije primljena, vi ste odgovorni za korištenje Internet usluga sa svojim korisničkim imenom i lozinkom.

3. Zaštita podataka

Mascus poštuje i čuva privatnost korisnika s komercijalno razumnim sredstvima za sprečavanje neprimjerenog korištenja osobnih podataka koje objavi na Internet usluzi.
Mascus može koristiti i dijelit informacije kupaca (kao što su ime i e-mail adrese) trećim osobama, osim ako je korisnik prilikom registracije izričito zabranio takav prijenos. Podaci se mogu prenijeti na dobavljača pribora, dopunskih proizvoda i usluga financiranja te drugim dobavljačima rabljenih strojeva i usluga u skladu s Mascus procjenom. Podaci se prenose samo u okviru prava i obveza u trenutnom zakonodavstvu.
Registracijom kao korisnik internet usluge slažete s uvjetima zaštite podataka i dijeljenja podataka opisanih u ovim općim uvjetima.

4. Objava oglasa

Oglas koji objavite ili pošaljete Mascusu tumači se kao zahtjev da imate oglas objavljen na Internet usluzi. Nema ugovornog odnosa između korisnika i Mascus prije no što je oglas odobren za objavljivanje od strane Mascusa. Prodavatelj ima odgovornost navesti u kojoj kategoriji mora biti objavljena svaka reklama; na Mascus web oglasima, na Mascus Plus i / ili prodavateljevoj vlastitoj Intranet / ekstranet usluzi.
Korisnik internet usluge je odgovoran za to da ima potrebna prava i ovlasti za sadržaj produkcije na Internet usluzi. Sadržaj produkcije ne bi trebalo kršiti prava intelektualnog vlasništva ili druga prava bilo koje druge osobe ili subjekta i ne smije sadržavati navode ili materijala Objava koje mogu izazvati odgovornosti za štetu ili odgovornosti za Mascusu. Korisnik internet usluge mora u potpunosti nadoknaditi svu štetu Mascusu ako sadržaj nije u skladu s ovom odredbom.Ako oglas iz nekog razloga nije prikladan za objavljivanje, Mascus će kontaktirati trgovca putem e-maila. Mascus zadržava pravo raskinuti prava korištenja kupcu ili prodavatelju ako, prema procjeni Mascusa, koristi Internet usluge nepropisno ili na način koji je suprotan dobrim manirama. Preduvjeti za objavljivanje oglasa procjenjuju se odvojeno.
Oglas se može primjenjivati samo na jedan objekt (rabljeno vozilo ili rabljeni stroj).
Prodavateljeva je odgovornost osigurati da oglas sadrži ispravne podatke proizvoda koji pruža dovoljno informacija o objektu, njegovom stanju i drugim čimbenicima koji su važni za kupca u skladu sa zakonima, državnim propisima i dobrim trgovačkim manirama. Suglasni ste da ćete postupati u skladu s informacijama o cijenama, jamstvima i druge informacije koje ste dali u oglasu.
Vaša je odgovornost da obavijestite Mascus ako je oglašeni Objekt prodan tako da Vaš oglas može biti uklonjen.
Mascus ima pravo urediti, klasificirati i kopirati sve ili dio materijala koje ste unijeli u Internet usluge i koristiti ga slobodno u svom poslovanju.
Mascus nije u mogućnosti provjeriti da li su podaci navedeni od strane korisnika ispravni. Dakle, prodavač je u potpunosti odgovoran za sve troškove i štete nastale uslijed netočnog navoda na Mascusu.
Moguće je da se obustavi objavljivanje oglasa u bilo kojem trenutku. Naknada za oglas se neće naplatiti ako je oglas otkazan prije nego što je objavljen.
Zbog Mascus intervala indeksiranja podataka i sigurnosnih mjera, sadržaji plaćene reklame nisu odmah vidljive na Mascus Internet usluzi. Intervali indeksiranja mogu varirati ovisno o opterećenju poslužitelja. Oglasi iz Mascus fakture kupcima su obično vidljivi na internetu u roku od jednog sata. Da bi se osigurala sigurnost naših kupaca i posjetitelja, privatni oglasi su provjereni za lažne, obmanjujuće ili nezakonite sadržaje. Ova provjera može potrajati do 72 sata, prije nego su reklame vidljive na Mascus Internet usluzi.
Mascus je dužan vratiti naknadu za oglas ako Mascus ne objavi odobreni oglas. Naknada za neobjavljeni oglas je ograničena u svim slučajevima na naknadu za plaćeni oglas. Naknada za oglas ne mora biti vraćena ako oglas nije objavljen zbog čimbenika izvan kontrole Mascusa ili zbog razloga koje Mascus nije mogao razumno predvidjeti ili spriječiti.

5. Naknade i naplata

Besplatno je registrirat se kao korisnik Internet usluge, čitati oglase, kontakt prodavača i objaviti upite.
Objava pojedinačnih oglasa na Internet usluga je usluga naplaćuje.
Naknade koje se naplaćuju za objavljene oglase postavljaju se prema važećem cjeniku. PDV će biti dodan u sve cijene na Mascus cjeniku.
Objava oglasa koji je poslan na Internet uslugu je uvijek uvjetovana time da se plaća naknada za reklamu. Oglasi su plaćeni ili pomoću on-line bankarstva, žiro, bankovnog transfera ili kreditnom karticom. Na start stranicama Mascus postoje linkovi na online bankarstvo koji će se koristiti za plaćanje. Oglas neće biti objavljen prije nego je u cijelosti plaćen. Ugovorni kupci koji oglašavaju svoja rabljena vozila i strojeve na redovnoj mjesečnoj osnovi, dobivaju fakture prema cjeniku ili ugovorom kupca.

6. Podaci o oglašenim vozilima i strojeva

Mascus želi naglasiti korisniku da podaci o rabljenim vozilima i strojevima na internet usluzi dolaze od prodavača. Podaci o procijenjenom stanju temelje se na subjektivnoj procjeni od strane prodavatelja, i to je prodavateljeva vlastita percepcija stanja objekta.
Podaci o stanju korištenih vozila/strojeva se ne temelje na procjeni provedenom od strane neovisnog i neutralnog promatrača. Mascus nije odgovoran za točnost takvih informacija.

7. Prava intelektualnog vlasništva

Tekst, slike i programski materijali te drugi materijali koji se nalaze u Internet usluzi su zaštićeni u skladu s važećim zakonima. Internet usluga sadrži materijal zaštićen pravima intelektualnog vlasništva Mascusa. Osim ako Mascus izričito ne da pismenu dozvolu, korisnici ne smiju distribuirati, objavljivati, reproducirati, učiniti dostupnim javnosti ili na tržištu ili na drugi način iskorištavati zaštićeni materijal, osim ako nije drugačije propisano važećim zakonom.

8. Naknada štete i ograničenje odgovornosti

Mascus ne jamči da će internet usluga raditi bez pogrešaka ili da su internet servis i njegovi poslužitelji su slobodni od računalnih virusa ili drugih štetnih mehanizama. Ako uporaba internet usluga rezultira potrebom za servisiranje ili zamjenu opreme ili podataka, Mascus nije odgovoran za te troškove. Internet usluga se isporučuje "kakva jest" i Mascus nije odgovoran za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem internetskih usluga ili kvara ili neuspjesima Internet usluge.
Ako postoji pogreška uzrokovana Mascusom u slučaju besplatne usluge, Mascus možete odabrati bilo ispraviti pogrešku ili vratiti naknadu za oglas korisniku. Iznos naknade je najviše jednak iznosu naknade oglasa koji je korisnik platio za Mascus korištenje Internet usluga. Mascus nije odgovoran za štete uzrokovane korisnikom ili trećom osobom ili za oštećenja koja Mascus nije mogao razumno predvidjeti.
Na internet usluzi naći ćete linkove na internetske stranice koje su objavljene od strane vanjskih pružatelja usluga koji su neovisni od Mascusa. Iako vam Mascus nudi linkove na te usluge, Mascus želi istaknuti da se te usluge pružaju od strane relevantnih pružatelja usluga i da se mogu koristiti pod uvjetima utvrđenim od tih dobavljača. Mascus nije odgovoran na bilo koji način za proizvode ili usluge od drugih.
Ukupna odgovornost Mascusa na temelju ovog sporazuma u svim slučajevima će biti ograničena na 500 eura, osim u slučajevima u kojima je šteta bila uzrokovana namjernim činom ili putem krajnje nepažnje.

9. Raspoloživost

Mascus ima pravo, bez prethodne najave, u cijelosti ili djelomično, prepraviti, izvaditi, dodati ili na drugi način mijenjati sadržaj internet usluge, ili njezinih poslovnih vremena, tehničkih pojedinosti ili drugih sadržaja. Mascus ima pravo privremeno obustaviti isporuku Internet usluge zbog održavanja ili izmjena internetske usluge.

10. Izmjena uvjeta

Izbor i dizajn internet usluge se stalno razvija i zato Mascus zadržava pravo promjene uvjeta svojih usluga. Izmijenjeni uvjeti su objavljeni na Internet usluga prije nego što stupe na snagu, ili poslati putem e-maila. Ako i dalje koristite Internet usluge nakon što su uvjeti promijenjeni, potvrđujete da se novi uvjeti obvezuju na vas, čak i ako ste registrirani kao korisnik prije nego su novi uvjeti stupili na snagu.

11. Povratne informacije

Ako smatrate da je materijal na bilo kojem dijelu Internet usluge netočan ili neispravan, molimo Vas da nas obavijestite slanjem informacija Mascus iz veze "feedback" na naslovnici internet Service's. Opišite pogrešku ili nedostatak u detalje u poruci.

12. Ništavnost uvjeta

Ako se bilo koji termin ovih Općih uvjeta smatra nevažećim, trebao bi se primjenjivati u mjeri u kojoj je to dopušteno važećim zakonima.

13. Viša sila

Stranka nije odgovorna za kršenje ugovornih obveza, zbog prepreka koje se nalaze izvan utjecaja stranke (npr štrajk, isključenje, komunikacijski poremećaj, požara, krađe, oštećenje vode, sabotaža, vandalizam ili bilo koji drugi takav neočekivani događaj), prepreke koje stranka opravdano nije mogala predvidjeti u vrijeme sklapanja ugovora i posljedice koje stranka nije mogla razumno spriječiti.

14. Valjanost uvjeta

Ovi obvezujući uvjeti će stupiti na snagu kada ih prihvatite. Uvjeti vrijede na neodređeno vrijeme. Mascus uvijek može poreći korisniku pravo na korištenje Internet usluga ukoliko korisnik krši ove uvjete, ometa druge korisnike ili korištenja usluge.

15. Prijevremeni raskid

Bez obzira što je inače propisano, svaka stranka može putem obavijesti otkazati ugovor s trenutnim učinkom ako:
a) Svaka ugovorna strana temeljno prekrši svoje obveze prema ovom ugovoru i ne otkloni prekršaj u roku od 30 dana nakon pisanog zahtjeva.
b) Svaka ugovorna strana obustavlja isplate, nudi obročna plaćanja, ide u stečaj, postaje predmet oduzimanja ili drugim sličnim okolnostima koje bi se razumno mogle smatrati dokazom nesolventnosti ili likvidacije.

16. Podizvođači

Mascus ima pravo koristiti podizvođače prilikom pružanja svojih usluga.

17. Rješavanje sporova i mjerodavno pravo

U ovom sporazumu se primjenjuje Finski zakon, isključujući svoj izbor zakonskih odredbi. Bilo koji spor ili zahtjev koji proistječe iz ili u vezi s ovim ugovorom, odnosno kršenje, prekid ili valjanost istog, konačno će se riješiti na Okružnom sudu u Helsinkiju.

18. Kontakt informacije

Mascus International BV
Keizersgracht 127
1015 CJ Amsterdam
Nizozemska

Registracijski Broj: 57776806